Selecteer een pagina

PET-EVENTS

WAT IS PET-EVENTS
PET is de afkorting van Promotie Event Techniek.
In najaar 2011 maakte ik voor de eerste keer kennis met, het toen enige PET-event in Noord-Holland, PET IJmond. De happening maakte grote indruk op mij door de positieve energie die op de eventlocatie aanwezig was. Het enthousiasme van de aanwezige kinderen en volwassenen was geweldig en op de terugweg in de auto besloot ik dat ik hetzelfde wilde organiseren in Zaanstad.
Twee en een half jaar later vond de eerste editie van PET Zaanstad plaats. In die twee en een half jaar lukte het om de stichtingen voor Primair Onderwijs in Zaanstad, Agora en Zaan Primair, enthousiast te maken voor de organisatie en samen is het gelukt het event te realiseren.

Het samenwerken met andere partijen is vanaf dat moment elke dag toegenomen en inmiddels zijn er meerdere PET-events in Noord Holland, zie www.petevents.nl.

Kijk naar het filmpje hieronder en je begrijpt waarom ik zo enthousiast ben over PET-Events.  

IN 2019
Inmiddels 7 jaar en 12 PET-events verder ben ik nog altijd enthousiast over het concept en de doelen van een PET-event. Nu de verschillende events “staan” en min of meer “ingeburgerd” zijn zal ik meer aandacht en tijd gaan besteden aan de diepere doelstellingen, denk aan verbinding met het bedrijfsleven, aansluitend lesmateriaal en het informeren van ouders/verzorgers van jonge leerlingen. Een uitdaging waarin genoeg terrein te veroveren valt en die veel kan bijdragen aan het ontdekken van (intrinsiek) talent ,de vormgeving van (techniek)onderwijs en het maken van goede, toekomstgerichte keuzes. Om het goed te kunnen doen richt ik mij op daarvoor op de regio waarin het allemaal begon, waar mijn netwerk het grootste is en waar ik woon, Zaanstad.

Daarnaast wordt ook op vmbo’s nagedacht over nieuwe manieren om tweedeklassers zo goed, volledig en toekomstgericht mogelijk te informeren over leren en werken in de techniek.
Vanwege mijn ervaring met het Primair Onderwijs en het succes van de PET-events in Noord-Holland, ben ik gevraagd daarover mee te denken en te helpen dit vorm te geven. Hoe leuk en goed zou het zijn om leerlingen die in groep 7 naar een PET-event zijn geweest een vervolg te kunnen aanbieden wat aansluit op de eerste beleving en kennismaking met de werelden van techniek. Een nieuw uitdaging die ik graag aan ga.